Сили оборони України мають успіхи на півдні України та звільнили ще один населений пункт.

Заступниця глави Міноборони України Ганна Маляр під час виступу в Military Media Center підтвердила деокупацію Роботиного Запорізької області. До населеного пункту ЗСУ зайшли 22 серпня.

Раніше ми писали, що ЗСУ наближаються до другої лінії оборони окупантів

Контрнаступ ЗСУ: як звільняли Роботине

Контрнаступ ЗСУ - деокупація Роботине - війна в Україні

За словами Маляр, українські захисники вибили російських окупантів з Роботиного і далі рухаються південно-східніше від цього населеного пункту.

Заступниця міністра оборони наголосила, що російська армія чинить сильний опір, але ЗСУ продовжують просування у напрямку Новопрокопівки та Очеретуватого.

Війна в Україні: подробиці звільнення на півдні України

Роботине - деокупація Роботиного - контрнаступ ЗСУ карта

У Telegram-каналі Центру стратегічних комунікацій повідомили, що село Роботине, що в Запорізькій області, було зайнято російськими військовими ще у березні 2022 року.

Наприкінці липня 2023 року Генеральний штаб ЗСУ заявив про просування українських захисників у бік цього населеного пункту. Вже 23 серпня над селом підняли прапор України, але Міноборони тільки через кілька днів підтвердило інформацію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦