Якщо Росія продовжить обстріли по енергетичній інфраструктурі, зима буде досить жорсткою

Війна в Україні триває і незрозуміло, коли вона закінчиться. Росіяни продовжують атакувати міста та села ракетами, взимку можуть повторитися ракетні обстріли по об’єктах енергетичної інфраструктури.

Експерти радять завчасно подбати про продукти та предмети, які варто мати вдома на зиму.

Які продукти закупити

На зиму варто у комору поскладати продукти, що мають тривалий термін зберігання. Це мають бути консерви (м’ясо, риба, овочі, бобові), бакалія (олія, крупи, макаронні вироби, борошно, цукор, сіль), чай, кава, какао, сухарі, бублики, печиво. Потрібно також зробити запаси води, бажано бутельованої.

Які ліки треба закупити

З медикаментів українцям важливо мати під рукою ліки, які вони приймають на постійній основі. Також варто придбати засоби від болю, від застуди, від діареї, від алергії, проти гіпертонії.

Стратегічні запаси

Необхідно на зиму запастися засобами живлення. За можливості, варто придбати генератор. Хорошим “капіталовкладенням” стане акумуляторний ліхтарик, а ще – запасні батарейки, лед-лампочки, свічки, сірники й запальнички.

Варто подбати й про теплі речі. На випадок необхідності пройти в укриття, щоб перечекати обстріли, варто мати компактний матрац та теплі ковдри.

Запасіться засобами гігієни.

Подбайте й про хатніх тварин – забезпечте їм запас кормів та наповнювачів для лотків.

Цей список не є вичерпним, і кожен може доповнити його відповідно до своїх потреб. Однак важливо мати вдома достатній запас продуктів та інших товарів, щоб забезпечити себе на випадок непередбачених ситуацій.

Поради щодо зберігання запасів:

  • Зберігайте продукти в прохолодному, сухому місці.
  • Переконайтеся, що у вас є достатньо місця для зберігання запасів.
  • Регулярно перевіряйте запаси, щоб переконатися, що вони не зіпсувалися.

Пропонуємо дізнатися про продукти, які ніколи не треба купувати у супермаркетах.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦