Нове взуття, незалежно від форми та дизайну, здатне понатирати мозолі

Нові туфлі часто натирають ноги, що може призвести до болю, подразнень та навіть мозолів.

Як обрати взуття

Аби цього не сталося, фахівці радять обирати взуття правильного розміру – туфлі не повинні бути занадто тісними або занадто вільними.

Якщо дозволяє фасон – вдягайте на ноги шкарпетки, оскільки черевики на босу ногу будуть натирати, якщо у них потрапить пісок, чи бруд.

Перед тим, як вийти на прогулянку у новому взутті, варто пройтися в них спочатку по хаті.

Як ліквідувати тертя

Якщо ваше взуття натирає ноги, можна скористатися одним із наступних способів:

Натріть туфлі парафіном або милом. Ці речовини допоможуть пом’якшити шкіру взуття та зробити її більш еластичною. Для цього натріть туфлі зсередини парафіновою свічкою або милом, а потім надіньте їх на товсті шкарпетки та походіть в них кілька годин по хаті.

Запхніть у туфлі мокру газету. Цей метод допоможе розтягнути взуття зсередини. Для цього складіть газету в кульки та набийте нею туфлі. Потім помістіть взуття в морозильну камеру на кілька годин. Після того, як газета висохне, туфлі стануть більш комфортними.

Використовуйте спеціальні спреї або креми для розтягування взуття. Ці засоби містять спеціальні речовини, які допомагають розм’якшити шкіру взуття та зробити її більш еластичною.

Наклейте на туфлі спеціальні накладки. Ці накладки допоможуть захистити ноги від натирання. Вони виготовляються з різних матеріалів, таких як шкіра, силікон або поліуретан.

Пропонуємо дізнатися, що робити, аби босоніжки не натирали мозолі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦