У США не мають інформації про причини авіакатастрофи Embraer Legacy 600

23 серпня у Тверській області Росії сталася авіакатастрофа, в якій загинули власники приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин та Дмитро Уткін. Причини цього інциденту ще не названі.

Реакція на США на смерть Пригожина

Тим часом у Пентагоні вважають версію, що літак збила ракета ППО, малоймовірною.

Речник Міноборони США Патрік Райдер під час брифінгу зазначив, що Пентагону не має даних щодо причин падіння приватного бізнес-джета Пригожина, так само в США не упевнені, що власник ПВК “Вагнер” загинув саме в результаті падіння літака.

“Пригожина, ймовірно, вбили. Ми продовжуємо аналізувати ситуацію”, – сказав Райдер.

Версії падіння літака Пригожина

Раніше повідомлялося, що літак з Пригожиним та Уткіним на борту могла збити російська ППО. Очевидці повідомили, що чули характерні звуки “вильоту” та “прильоту”. Також у небі було видно сліди, характерні для роботи ППО.

Однак розглядалися й інші версії авіакатастрофи – вибух на борту та помилка пілота. РосЗМІ припускали, що загибель Пригожина була помстою російської влади за червневий путч, коли вагнерівці влаштували невдалий похід на Москву.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦