Дівчата станцювали на цвинтарі біля могили батька та інших військовослужбовців та виклали відео у соцмережі

У Києві двоє сестер вирішили зняти відео для соцмереж на Лісовому кладовищі. Вони станцювали біля могил полеглих на фронті військовослужбовців.

Що відомо про скандал

Як повідомили в столичній поліції, порушниць затримали. Вони можуть потрапити до в’язниці на 5 років за наругу над могилами військовослужбовців.

Після того як дівчата виклали відео у соцмережі, їх затримали вже за годину біля станції метро “Золоті ворота”. У Деснянському відділку поліції сестри сказали, що у такий спосіб вони “вшановували памʼять загиблих захисників України”.

З’ясувалося, що батько служив у 95 бригаді та загинув під час боїв під Ізюмом.

Реакція дівчат на затримання

Дівчата перепросили за свій вчинок. У соцмережах вони опублікували таке повідомлення: “Наша поведінка була пов’язана з тим, що ми розуміємо відношення свого загиблого батька до культури поховання, тому не вбачали нічого поганого, але зараз шкодуємо…”.

Також сестри написали, що не намагалися вчинити наругу над могилами військовослужбовців. “Ми не мали на думці очорнити ім’я героїв”.

Реакція соцмереж на танок на цвинтарі

На сторінці в Instagram однієї з сестер, яка опублікувала “вибачення”, українці влаштували справжню “травлю” дівчат. Вони зазначали, що їхній вчинок не має нічого спільного із “вшануванням пам’яті батька”.

Щодо вибачення, то користувачі соцмереж зауважили, що окрім могили їхнього батька там були й могили інших героїв, що поклали життя за Україну, тож перед влаштуванням танців на цвинтарі, їм варто було б зважити, як це сприймуть рідні полеглих.

Раніше ми повідомляли й більш приємні новини, наприклад, ось відео з атакою наших безпілотників на центр Москви.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦