Американські аналітики припустили, що Сили оборони України зможуть зайняти позиції за першою лінією російських оборонних позицій.

У звіті Інституту вивчення війни йдеться, що ЗСУ просунулися в районі Роботиного Запорізької області та наближаються до другої лінії оборони армії РФ на окупованому півдні України.

Раніше ми писали, як Китай допомагав Росії на окупованих територіях України.

Контрнаступ ЗСУ: що відбувається на окупованому півдні

Як припускають в ISW, 22-га та 45-та бригади спецназу мають змогу перейти за першу лінію оборони окупантів і, ймовірно, за другу. Цьому посприяло звільнення Роботиного.

При цьому у Запорізькій області не спостерігалося жодного нового військового угруповання армії РФ протягом кількох останніх місяців. Можливо, додаткові військові сили вже були у цьому районі тільки після того, як вони взялися до оборони після наступу ЗСУ та українських спецоперацій. Але залишається цілком ймовірним, що деякі незадіяні сили будуть залучені до оборони на вторинних лініях.

Раніше ми писали, що підриває Росію зсередини.

Війна в Україні: як триває наступ на півдні

Американські аналітики вважають, що ЗСУ вже здійснюють контратаки за першою лінією оборони. Проте не виключають, що на деяких оборонних, але другорядних, частинах відсутні російські військові з’єднання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦