76-річна Софія Ротару у День Державного прапора України привітала земляків

Народна артистка України, яка від початку повномасштабного вторгнення повернулася до Чернівецької області з Росії, 23 серпня у сторіз свого Instagram розмістила анімовану картинку з українськими прапорами.

Вітання Софії Ротару

Вочевидь, таким чином співачка привітала українців у День Державного прапора з цим визначним святом.

Це було лаконічне привітання – без жодних слів.

Біографія Ротару

Софія Ротару — молдавська та українська естрадна співачка (сопрано). Народна артистка СРСР (1988), Народна артистка України (1976), Народна артистка Молдавської РСР (1983), Герой України (2002), Національна легенда України (2021).

Вона народилася 7 серпня 1947 року в селі Маршинці Новоселицького району Чернівецької області. Закінчила Чернівецьке музичне училище (1964) та Московську консерваторію (1974).

Софія Ротару дебютувала на сцені в 1962 році. З того часу вона випустила понад 30 альбомів і виступила на понад 10 000 концертів у всьому світі. Вона є однією з найпопулярніших співачок в Україні.

До 2022 року співачка активно виступала на Росії з концертами, однак після 24 лютого переїхала до України та відмовлялася виступати перед росіянами навіть за високі гонорари.

Наразі невідомо, чи живе Ротару в Україні, чи виїхала за кордон. Її соцмережі майже пусті. Останнє повідомлення в Instagram співачки стосується її приїзду до Моршинців.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли історію Дня Державного прапора України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦