Жінка з Мексики мала сильні болі у животі і у 84 роки тільки вирішила звернутися до лікарів.

Медики були шоковані, побачивши муміфікований плід усередині, який нині уже пенсіонерка носила у своєму животі. Історію жінки розповіли у dailystar.co.uk.

Раніше ми писали про те, що вчені розкрили секрет, як прожити на 20 років довше.

Муміфікований плід у животі

У мексиканському місті Дуранго стався рідкісний випадок, коли під кальфікувався. Цей процес називається літопедіон і таке стається, коли ненароджена дитина помирає у лоні матері. Проте плід вже досить великий, аби тіло матері його поглинуло.

Тоді тіло матері намагається захистити себе від мертвих тканин ненародженої дитини та можливих інфекцій, тому частина плоду кальцифікується.

У випадку з мексиканкою плід, ймовірно, був муміфікований на 40-му тижні вагітності, коли вже не розвивався.

Читайте також: Цікаві міфи про жіночу статеву систему: перевірте себе

Абдомінальна вагітність у жінок

Такі випадки справді трапляються і є дуже рідкісною формою позаматкової вагітності, коли плід опиняється у черевній порожнині, а не в матці. У медицині це називається абдомінальна вагітність.

За словами лікаря, мексиканка не отримала потрібну допомогу ще 40 років тому. І досить дивовижним залишається те, що за цей час мертвий плід серйозно не нашкодив жінці.

Загалом у світі зареєстровано 300 таких випадків, коли плід муміфікується усередині живота.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦