Деякі вазони варто тримати в домі, аби боротися з неприємними наслідками сирості

Кімнатні рослини можуть не лише зробити ваш будинок красивішим та затишнішим, але й очистити повітря від шкідливих мікроорганізмів.

Деякі рослини мають потужні антибактеріальні та протигрибкові властивості, які можуть допомогти позбутися цвілі, плісняви та інших шкідливих мікробів.

Список рослин, що очищують будинок

Ось деякі з найефективніших кімнатних рослин для очищення повітря:

  1. Сансевієрія (Dracaena trifasciata)
  2. Хлорофітум (Chlorophytum comosum)
  3. Павутинник (Chlorophytum comosum)
  4. Епіпремнум (Epipremnum aureum)
  5. Зебрина (Tradescantia zebrina)
  6. Терріарія (Terrarium)
  7. Фікус (Ficus)
  8. Герань (Pelargonium)
  9. Бромеліад (Bromeliaceae)
  10. Орхідея (Orchidaceae)

Як доглядати за вазонами

Ці рослини можна розмістити в будь-якому приміщенні, де є кондиціонер або вентилятор. Вони не вимагають особливого догляду та можуть рости в будь-якому освітленні.

Вазон з сансевієрію, хлорофітумом або павутинником можна поставити у ванній кімнаті, вони не потребують світла й полюбляють вологу.

Кімнатні рослини не тільки очищають повітря, але й покращують мікроклімат у вашому домі. Вони підвищують рівень вологості, зменшують кількість пилу та покращують настрій.

Якщо ви хочете зробити свій будинок здоровішим і приємнішим, обов’язково придбайте кілька кімнатних рослин та розставте у кімнатах, в яких помічали цвіль та плісняву.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦