Невідомі безпілотники вкотре долетіли до Москви та наробили серйозної шкоди.

У російській столиці сталася нова “бавовна” у ніч проти 23 серпня, адже внаслідок атаки безпілотників відбулися влучання по недобудованому хмарочосу та приватних будинках у Московській області. Про це повідомила російська влада, а також інформація з’явилася у Telegram-каналах окупантів.

Раніше ми показали нові супутникові знімки ремонту Кримського мосту після “бавовни”.

Атака БПЛА по Москві 23 серпня

Стало відомо, що на площі 100 кв. м відбулося руйнування хмарочоса One tower, будівництво якого ще не закінчилося. Звісно, російська влада звинуватила у всьому Україну. Раніше по цій будівлі вже було два влучання дронів.

Будівлю пошкоджено від 11 по 14 поверхи, де повибивало вікна. Усередині самої будівлі знайшли уламки безпілотника, якого збили за допомогою російської РЕБ системи. Люди не постраждали внаслідок атаки.

Крім цього, у центрі Москви вибуховою хвилею вибило шибки у багатоповерхівці в районі Дитячої міської клінічної лікарні імені Г. М. Сперанського на вулиці Антонова-Овсієнка.

Наслідки атаки дронів у Московській області

Після збиття безпілотника уламки розлетілися та завдали пошкоджень різним об’єктам, зокрема “дісталося” приватному будинку у районі Хімок в Московській області. У будівлі було зруйновано частково дах та повибивало вікна. Також внаслідок атаки пошкоджено нежитловий об’єкт з магазином.

У російських соцмережах показали нібито уламок збитого дрона біля відвантажувальних складів “Крепеж” та Ozon у Хімках.

Атака БПЛА на Москву: реакція Міноборони РФ та влади

Міноборони РФ заявило, що сили ППО начебто знову “успішно” припинили спробу “київського режиму” здійснити новий терористичний акт завдяки БПЛА літакового типу по Москві.

Два безпілотники помітили над Можайським та Хімкінським районами Московської області, а третій перехили над комплексом “Москва-Сіті” за допомогою засобів радіоелектронної боротьби, але, втративши контроль, він влетів у будівлю.

Мер Москви Сергій Собянін заявив, що один з безпілотників впав у Можайському районі Московської області, а другий – у “Москва-Сіті”, куди раніше вже двічі влучали БПЛА.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦