Влітку, коли більшість людей воліє відпочивати біля води, нерідко відпочинку заважають діти, що можуть поводитися галасливо, чи взагалі сипатися піском.

Експертка з етикету Юлія Юдіна сказала, чи варто сваритися на чужих дітей, які заважають відпочинку.

У коментарі “1+1” вона сказала: робити зауваження чужій дитині можна.

“Якщо вас турбує поведінка чужої дитини на пляжі, не бійтеся зробити відповідне зауваження. Зазначте, що дитина робить щось не так і поясніть, як це правильно повинно відбуватися. Якщо ваші поради проігноровані дитиною, краще звернутися до її батьків”, – порадила вона.

Як тактовно поводитися на пляжі:

Експертка каже, що для батьків з маленькими дітьми на пляжі є деякі тактичні варіанти. Спробуйте розташуватися ближче до води, це дозволить уникнути непорозумінь з іншими гостями пляжу і дозволить вашим дітям активно провести час біля води.

Також не забувайте, що майже на всіх пляжах є спеціальні кімнати для перевдягання. Користуйтеся цією можливістю, щоб зручно перевдягнути своїх дітей і уникнути незручних ситуацій для інших гостей.

Нехай ваші діти завжди вдягають купальники на пляжу. Незалежно від віку, це допоможе зберегти культурну атмосферу на пляжі. Також пам’ятайте, що малі діти не повинні довго перебувати на сонці, а їхня експозиція сонячним променям не має перевищувати 15-30 хвилин, щоб уникнути опіків.

Якщо ви приїхали на пляж з дітьми, слідкуйте за їхньою поведінкою. Забезпечте, щоб вони не заважали іншим відпочивальникам і не порушували їхній особистий простір. Наприклад, якщо дитина грається з водним пістолетом або кидає пісок чи каміння, вчіть її, що це недоречно у громадських місцях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦