У спеку більшість з нас рятується прохолодними напоями. Однак лікарі вважають, що з цим способом охолодження варто бути обережними, особливо якщо ви вживаєте прохолодні алкогольні напої.

Доктор Роберт Міллер в коментарі Newsweek зауважив, що така звичка може призвести до значно негативного впливу на здоров’я.

Він зауважив, що при вживанні алкоголю на сонці людина зазвичай забуває пити достатню кількість води, що може викликати зневоднення. Іншими словами, зневоднення може зробити алкоголь більш концентрованим в крові, посилюючи його вплив.

Також він застеріг від алкогольних коктейлів у спеку – комбінування різних напоїв у спекотну погоду може сприяти зневодненню та перегріву організму.

За його словами, споживання алкоголю при спекотній погоді може позначитися на роботі багатьох систем та органів, зокрема на серцево-судинній системі, яка працює з більшим навантаженням для підтримки належного кровообігу. Це може призвести до погіршення стану серця, збільшення частоти серцевих скорочень і навіть спровокувати запаморочення.

Експерт також зазначив, що алкоголь містить побічний продукт – ацетальдегід, який відомий як канцероген і може призвести до ризику розвитку ракових захворювань стравоходу, товстої кишки та печінки.

Також важливо зазначити, що поєднання алкоголю та сонячних променів може значно вплинути на стан шкіри. Зневоднення від алкоголю та вплив сонячних ультрафіолетових променів можуть прискорити старіння шкіри, призвести до пігментації та зморшок.

Доктор Міллер підкреслив, що в невеликих дозах алкоголь при спеці не завдасть серйозної шкоди організму. Однак, краще відмовитися від такої звички, щоб мінімізувати ризики для свого здоров’я.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦