Весілля принцеси Діани та принца Чарльза відбулося 29 липня 1981 року в Соборі Святого Павла в Лондоні. Це було найбільше телевізійне весілля в історії, його дивилися понад 750 мільйонів людей у ​​всьому світі.

Діана була молодою британською аристократкою, дочкою графа Спенсера. Чарльз був спадкоємцем британського престолу, старшим сином королеви Єлизавети II і принца Філіпа.

Принцеса Діана у день весілля

Пара познайомилася в 1977 році, а заручилася в лютому 1981 року. Весілля було розкішним заходом, на якому були присутні 3,500 гостей, включаючи світових лідерів, знаменитостей і членів королівської родини.

Діана була одягнена в весільну сукню з атласу та шовку, яку створив дизайнер Девід Емануель. Сукня була прикрашена 10 000 перлин і коштувала понад 20 000 фунтів стерлінгів.

Туфлі на весілля для принцеси створювали довгих шість місяців. Оскільки Діана не любила підборів, дизайнери певний період часу лише погоджували з нею довжину каблука. Вартість її туфель обійшлася Короні у 50 000 фунтів стерлінгів. Вони містили понад 130 перлин й були вишиті паєтками.

Стало відомо, що принцеса Уельська вміло замаскувала романтичне послання на підошві своїх весільних туфель. Ініціали «C» і «D» (перші літери імен Чарльза і Діани) були намальовані під кожним каблуком із серцем у центрі, оточеним квітковим візерунком.

На білих туфлях принцеси Діани на підошві була маленька записка. Для вишуканої вишивки її шовкових весільних туфель було використано 542 блискітки та 132 перлини.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦