Британська розвідка дізналася, що росіяни вже не закуповують в Ірані бойові безпілотники-камікадзе Shahed, а виготовляють їх самі. Проте комплектувальні до шахедів росіяни отримують через Каспійське море з Тегерана.

Системи для виробництва дронів росіяни не виробляють самі, кажуть у розвідці, а імпортують з Ірану.

“Росія, ймовірно, прагне вийти на самозабезпечення БПЛА найближчими місяцями”, – зазначається у повідомленні.

Довідково: Shahed-136 – це іранський безпілотний літальний апарат (БПЛА) з бойовою частиною, який використовувався російськими бойовиками в Сирії та Україні. Він призначений для знищення цілей, використовуючи бойову частину, яка вибухає при зіткненні. БПЛА має довжину 2,6 м, розмах крил 2,2 м і вагу 135 кг. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння і може літати на відстань до 200 км.

БПЛА Shahed-136 вперше був помічений у Сирії в 2016 році. Він використовувався іранськими силами для атак на цілі, що підтримуються США.

Він є порівняно дешевим і простим у використанні, може бути запущений з землі або з автомобіля. БПЛА має також систему наведення, яка дозволяє йому вражати цілі з високою точністю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦