Найкраща поза для сну – це та, в якій вам найкомфортніше. Однак деякі пози є кращими за інші, коли мова заходить про здоров’я.

Вважається, що найкраще спати на спині, щоб підтримувати природний вигин хребта. Ця поза може допомогти зменшити хропіння та апное уві сні.

Поза на боці – допомогти зменшити біль у спині та шиї. Якщо ви спите на боці, переконайтеся, що ви підклали подушку між ногами, щоб підтримати коліна, саме таким чином поперек буде розслабленим й не буде давати навантаження на спину.

Поза ембріона – особливо корисна для людей з болем у спині. Якщо ви спите у цій позі, переконайтеся, що ви підклали подушку під коліна.

Деякі пози для сну можуть бути шкідливими для здоров’я. Наприклад, сон на животі може тиснути на хребет і шию. Він також може призвести до хропіння та апное уві сні.

Учені з Гонконгу та Данії, досліджуючи сон людей, дійшли висновку, що спати на правому боці краще. Сон таких людей був “продуктивнішим”.

А дослідники з Португалії з’ясували, що людям із болем у спині краще спати на боку, а тим, хто страждає від болю у шиї – на спині. Лівий бік для спання підходить для тих, хто має проблеми з печією.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦