Командири з Національної гвардії України в тилу заробляли на військових, що воюють на фронті. Чиновники заробили собі 14 млн «бойових» премій.

Викрили аферистів військова контррозвідка СБУ та представники з ДБР. Їм сприяло у розслідуванні керівництво Національної гвардії викрила.

Зазначається, що командування однієї з бригад військового формування у Київській області саме собі виписувало премії, оцінюючи своє находження у тилу в 14 млн гривень.

Щомісяця аферисти собі та підлеглим виписували по 100 тис. грн, хоча гроші мали отримати ті військовослужбовці, що беруть безпосередню участь у боях.

Слідство з’ясувало, що оборудку вигадав заступник командира, начальник штабу військової частини. Саме він підписував рапорти про премії.

Так, по 100 тисяч отримували командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

Усім, хто нажився на “бойових”, повідомлено про підозру. За цю провину Кримінальним кодексом передбачено до 8 років тюрми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦