Російські пропагандисти, прикриваючи поразки своєї армії на фронті, часто перекручували інформацію, аби невдачі видати за успіхи. Нині ж помітна тенденція, як російські ЗМІ та блогери розповідають про успіхи української армії на деяких ділянках фронту.

Це може бути пов’язано з тим, щоб наголосити на низькому моральному духові росіян та окреслити проблеми, що пов’язані з недосвідченим командуванням на південному напрямку фронту.

Так вважають аналітики з Інституту вивчення війни (ISW). У своєму черговому звіті вони зазначили, що російські військові блогери скаржилися на 37 окрему гвардійську мотострілецьку бригаду, яка не надала танкові частини своїй піхоті в Урожайному, тож піхотинцям довелося здати село Силам оборони України. Натомість росіяни здали Урожайне, оскільки їхні солдати “перебували у тилових районах п’яними”.

В ISW також нагадали, що особовий склад 36-ї загальновійськової армії (ОСА) не бажав обороняти Урожайне, натомість там закріпилися бойовики з “ДНР” та 40 морська піхотна бригада.

Після цього російські пропагандисти почали звинувачувати у провалах своїх бойовиків саме командування, зокрема, генерал-майора Івана Попова.

Потім почали з’являтися повідомлення, що Олександр Ходаковський, командир батальйону «Восток», який мав тримати оборону під Урожайним, почав розповсюджувати заяву нібито командувача ВДВ Росії генерал-полковника Михайла Теплінського, що “Росія не може перемогти в обороні”.

“Ходаковський поскаржився, що Росія занадто рано витратила свої ресурси у війні, а зараз потрібно зробити паузу, щоб накопичити ресурси для нової операції, що вказує на визнання того, що російська еластична оборона в цьому районі має свої обмеження”, – додали аналітики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦