Городники використовують місячний календар для садово-польових робіт, зокрема для посадки рослин та збирання урожаю.

Так, у 2023 році є сприятливі та несприятливі дні для викопування картоплі у 2023 році. Не рекомендується копати картоплю 26-28 серпня.

У серпні вдалими датами є період від 14 по 20 серпня, 25 серпня, 29-30 серпня. Окрім місячного календаря, треба враховувати час посадки картоплі та регіон. Тому можна копати й в інші дні.

Обирайте суху та сонячну погоду, щоб копати картоплю. Першою ознакою, що вже час є бадилля, яке лягло на землю, почало сохнути. Для перевірки викопайте один кущ та подивіться на шкірку картоплі – вона має бути щільна, а картоплини легко відокремлюватися від куща.

Якщо шкірка на бульбах щільна, а більшість картоплин відокремилися від куща, можете викопувати всі інші.

Як зрозуміти, що картопля дозріла? Пройшло два тижні після цвітіння картоплі, листя стало жовтіти і з’явилися жовті прожилки. Щоб картопля зберігалася довго, не потрібно її копати дуже рано. Вона годиться для швидкого споживання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦