Увечері 10 серпня російські бойовики атакували Запоріжжя ракетами. Одна з них влучила у готель “Рейкарц”, який вдень слугував дитячим табором.

У результаті удару загинула жінка, 19 людей отримали травми, серед них четверо дітей.

Тим часом російські військкори повідомляли, що “атакували місце дислокації ЗСУ”. Цю інформацію спростувала гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун.

За її словами, у приміщеннях готелю “Рейкарц” в основному перебували співробітники Організації об’єднаних націй та інші гуманітарні організації. “Це була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату “Азовсталь”, – сказала Браун.

Представниця ООН сказала, що її “приголомшила” атака росіян по готелю. Вона вважає подібне “абсолютно неприпустимим”.

Браун додала, що готель часто використовували співробітники ООН та колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни. За її словами, вона й сама часто зупинялася у цьому закладі, коли навідувалася до Запоріжжя.

Представниця ООН вважає, що кількість російських ударів по обʼєктах інфраструктури “досягла неймовірних обсягів”. І вона вбачає в цьому “порушення міжнародного гуманітарного права”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦