9 серпня у Сергієвому Посаді під Москвою стався потужний вибух після чого над містом здійнявся димовий гриб. За офіційними даними російського МНС, вибух пролунав на Загорському оптико-механічному заводі. Тут винаймали приміщення різні компанії, в тому числі й фірма “Піро-Рос”, що орендувала склад для піротехнічних виробів.

Попри повідомлення російських пабліків, що будівлю заводу атакував безпілотник, влада заявила, що причиною вибуху було займання на складі компанії “Піро-Рос”.

За даними російських ЗМІ, унаслідок вибуху поранення отримали до 200 осіб. 45 з них – ушпиталені у важкому стані. Щодо загиблих офіційної інформації не було.

Однак у пабліках росіяни зазначають, що на місці вибуху знайшли 48 фрагментів тіл, що могли належати 10-15 людям. Число загиблих буде встановлено, коли рятувальники закінчать розбирати завали.

Наразі основні версії слідчих – вибух стався через порушення промислової безпеки чи через диверсію. Начебто БПЛА міг потрапити у вантажівку з порохом, яка приїхала на територію Загорського оптико-механічного заводу. Тут зберігали партію пороху вагою 4 тонни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦