Американська армія готується до важливого кроку у вдосконаленні своїх оборонних можливостей, починаючи випробування лазерної протиповітряної оборони (ППО) на базі бойової машини Stryker. Про це повідомляє видання Breaking Defense.

У повідомленні генерал-лейтенант Роберт Раш, директор Управління швидких можливостей і критичних технологій армії (RCCTO), наголосив, що цей крок є частиною широкої стратегії забезпечення армії США сучасними засобами бойової підтримки та вдосконаленням її бойових можливостей.

Армія США отримає четвертий і останній прототип лазерної ППО потужністю 50 кіловатів на базі бойової машини Stryker. Солдати отримають можливість навчитися використовувати цей лазер у бою поряд із традиційною кінетичною зброєю.

Однак, згідно з генералом Рашем, системи спрямованої енергії ще потребують додаткового випробування. Проте армія розраховує вивчити можливості інтеграції різних ефекторів, включаючи спрямовану енергію та традиційні протиповітряні ракети, для використання їх в реальних бойових умовах.

Генерал Раш також підкреслив роль свого відділу у контролі розробки цих нових технологій. Один із проєктів передбачав розробку системи протиповітряної оборони малої дальності Directed Energy Maneuver на базі Stryker для боротьби з безпілотними літальними апаратами та іншими загрозами.

Зараз армія готується до вивчення та розробки тактики, техніки та процедур використання лазерної ППО. Солдати також будуть випробовувати кінетичний варіант системи протиповітряної оборони M-SHORAD на транспортних засобах.

Важливою метою цих випробувань є вдосконалення летальності, продуктивності, надійності та доступності нової технології для армії США. Генерал Раш вірить, що впровадження лазерної ППО відкриє нові можливості для захисту та оборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦