68-річні чоловіки з Канади після тесту ДНК виявили, що після народження у 1955 році їх переплутали та віддали іншим батькам. Це сталось у провінції Манітоба.

Один з них жив у поселенні канадських метисів, а інший – в католицькій родині українців. Усе життя вони навіть не підозрювали про власне походження. Про це повідомляє The New York Times.

У 2020 році рибалці та бізнесмену Річарду Бове його старша донька подарувала тест ДНК. І він сильно здивувався, коли побачив коріння з Європи (українці, поляки та навіть євреї-ашкеназі). Адже він вважав себе до цього наполовину французом та індіанцем. Все його дитинство пройшло у поселенні метисів.

Майже у той самий час Едді Амброуз теж зробив такий тест і був шокованим, що він був метисом. Чоловік виріс на українській культурі, ходив до греко-католицької церкви та обожнював вареники.

Після тривалого спілкування чоловіки дійшли висновку про підміну після народження. Адже вони народилися з різницею у кілька годин, але через помилку у лікарні їх віддали іншим батькам.

Пан Бове мав важке і травматичне дитинство через жорстоке ставлення Канади до корінних народів. Водночас пан Амброуз був щасливою дитиною, яка виховувалася на українських традиціях.

Тепер чоловіки розгублені і не знають, що робити з новими ідентичностями. Проте пан Амброуз хоче, щоб його офіційно визнали метисом, щоб його рідні мали на привілеї від держави. Проте Бове нічого не змінюватиме у своєму житті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦