Дуже популярним напоєм є матча латте, яка нині є чи не в кожній кав’ярні. Цей напій вважають значно кориснішим, аніж інші види чаїв.

Навіть вчені довели користь матчі, яка випивається разом із заваркою. Цю рослину для чаю ростять тільки у тіні. Після збору листя його перемелюють у порошок.

У матчі містяться антиоксиданти, залізо, фтор, калій, вітаміни групи B, C, Е, K. Тому напій зміцнюватиме імунітет, уповільнюватиме процеси старіння та знижуватиме ризик захворювання на рак, варикоз, діабет та проблеми із серцем та судинами.

Якщо пити матчу, то з’явиться більше бадьорості. Цей зелений напій немає побічних ефектів, таких як підвищення нервозності та частішання пульсу.

Матча допоможе покращити стан шкіри, адже її додають до різних косметичних засобів (масок, кремів, шампунів). Цей засіб розгладить зморшки та додасть шкірі еластичності.

Для тих, хто хоче схуднути, треба пити по чашці матчі кожного дня. Катехіни прискорюють метаболізм та допомагають спалювати жири в організмі.

Матча позитивно впливає на настрій людини, допомогаючи виробляти гормони щастя. Напій додасть енергії, наповнить вас.

Зелений напій допоможе жіночому здоров’ю: знизить хворобливість менструацій та налагодить регулярність циклів.

Матчу треба готувати у воді 70-80 градусів. Порошок треба розчинити у невеликій кількості води, використавши вінчик. Далі долити ще води і випити одразу, бо порошок осяде на дні.

Утім, матчу не можна пити вагітним жінкам; тим, хто годує; людям, яким заборонена кава. Оскільки це може призвести до розвитку залізодефіцитної анемії. Також не можна пити матчу раніше, аніж за шість годин до сну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦