Кухонну дошку важливо правильно та ретельно очищати. Адже вона контактує з продуктами, а дерев’яні волокна можуть вбирати барвники та запахи. Якщо неправильно доглядати за нею, то на ній можуть розмножуватися бактерії.

Пропонуємо чотири поради, які допоможуть впоратися із будь-яким забрудненням та сторонніми запахами.

  1. Після кожного використання дошку треба очищати. Аби мікроби не утворювали, дошку треба очищати навіть після нарізання хліба. Використовуйте гарячу воду, миючий засіб та щітку, аби проникнути у волокна. Після цього дайте дошці добре просохнути: поставте на ребро або залиште на гачку.
  2. Не мийте дошку у посудомийній машині. Облегшивши собі життя, ви можете пошкодити деревні волокна та деформувати дошку.
  3. Регулярно дезінфікуйте дошку. Найкраще для цього використовувати натуральні антибактеріальні розчини, зокрема білий оцет. Змішайте у рівних кількостях воду та оцет, налийте в пульверизатор та розбризкайте по дошці. Після цього дошка має висохнути. Далі вже можна її мити гарячою водою, аби змити оцет.
  4. Щоб позбутися плям та запахів, використайте сіль та лимон. Деревина легко вбирає забарвлені рідини, а також запахи. Посипайте дошку кухонною сіллю та протирайте лимоном поверхню. Кислота та сіль допоможе зруйнувати усі плями та запахи. Після всіх процедур треба дошку промити під проточною водою зі щіткою.
  5. Захистіть дошку олією. Захисне просочування допоможе захистити дошку. Це треба робити один раз на місяць, використовуючи рослинну олію, яка проникає у волокна та створить бар’єр від вологи та бактерій. Перед тим, як знову користуватися дошкою, її треба витерти м’якою тканиною або рушником.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦