За ламінатом досить просто доглядати, але у нього є слабке місце. Адже не всі засоби для миття підлоги підходять для нього, деякі – можуть просто зруйнувати ламінат.

Ламінат – це деревноволокниста плита, яку пресують під великим тиском та температурою. Потім його покривають декоративним шаром, а ще поверх захисний шар з різних речовин для забезпечення стійкості матеріалу до зношування.

Тому це захисне покриття можна пошкодити, оскільки воно не любить високі температури та сильну вологу. Але найбільшої шкоди може завдати навіть не це, а кілька засобів:

1. Відбілювач. У складі цих дезінфікуючих засобів – гіпохлорит натрію, який не підходить для ламінату. Ця речовина спровокує появу плям на ламінаті, прискорить знос та зруйнує захист.

2. Олія, гліцерин, віск або поліроль. Натуральні та штучні засоби на основі жирів та спиртів зруйнують захисний шар ламінату, як і хлор. Речовини з цих засобів осідатимуть на поверхні, а згодом з’явиться взагалі каламутна плівка.

3. Парові швабри. Цей спосіб досить ефективний у прибиранні, але для ламінату не підходить. Адже він не терпить високих температур та високу вологість. Після такого прибирання він може здутися та почати руйнувати зсередини.

4. Абразивні очищувачі. Порошкоподібні засоби або з гранулами подряпають захисне покриття ламінату і він швидко буде зношувати. Також не використовуйте щітки та шкребки.

Як правильно доглядати за ламінатом? Обирайте вологу, а не мокру ганчірку чи швабру, для миття ламінату. На засобам для миття підлоги має вказуватися, чи підходить він для вашого покриття.

Можете використовувати дитячий шампунь, який треба розвести наступний чином: 1 ст. ложка на 5 літрів води. Після цього треба ще буде додатково помити ламінат чистою водою, аби позбутися залишків шампуню.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦