Дарувати квіти жінкам стало звичною річчю, але чи доречно робити такі подарунки для чоловіків?

Видання OBOZREVATEL розповіло, що кажуть про це правила етику. Проте і там немає одностайної думки на цей рахунок.

Знавці класичного етикету стверджують, що загальні правила дозволяють дарувати чоловікам букети, але недоречною є ситуація, коли такий “презент” робить жінка. Адже такий жест буде сприйматися як залицяння. Утім, доречним буде, якщо квіти одному чоловіку подарує інший під час формальної ситуації (ювілей, робочі нагороди, ділове або сімейне свято).

Окремо треба дивитися на випадки, коли дарують квіти людям творчих професій після публічних виступів або подій. У такому випадку квіти можуть дарувати як жінки, так і чоловіки. Такі дії – традиційний спосіб висловити захоплення чиєюсь майстерністю.

Що кажуть сучасні правила про дарування квітів? Нині не так багато людей строго слідують правилам етикету. Тому великих заборон щодо того, хто і за яких умов дарує квіти чоловікові, немає. Головне бути впевненим, що такий подарунок не поставить чоловіка у незручне положення і йому буде зручно від цього. Старші чоловіки наврядчи зрозуміють такий жест, а ось молодь із задоволенням приймає такі подарунки.

Особливо доречним вважається букет від коханої жінки для свого чоловіка, але туди можна додати якийсь алкогольний напій, квитки на концерт чи інший “презент”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦