Український уряд має на меті збільшити мінімальний розмір допомоги для безробітних, аби покращити матеріальне забезпечення тих, хто перебуває без роботи.

Згідно з проєктом постанови № 2153, який розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ), запропоновано встановити розмір допомоги на рівні 1 500 грн і 2 500 грн (мінімально).

Ця допомога буде надаватись тим, хто не має страхового стажу або працював менш як 7 місяців протягом останнього року. Вважається що це нововведення дозволить покрити видатки коштами Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Прогнозується, що при ухваленні проєкту близько 38,7 тисячі осіб зареєстрованих безробітних отримають допомогу. З них, 24 тисячі осіб отримають 1 500 грн, а 14,7 тисячі — 2 500 грн. Загальні видатки на підвищення розміру допомоги до кінця року оцінюються приблизно в 111 450,0 тисяч гривень.

Зазначено, що ухвалення проєкту постанови сприятиме підвищенню рівня матеріального забезпечення безробітних громадян.

Проєкт постанови перебуває на обговоренні до 2 серпня 2023 року. У разі прийняття документа, безробітні в Україні отримають підвищену допомогу, що сприятиме поліпшенню їхнього фінансового становища.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦