У Донецькій області 17 російських офіцерів відправилися до лікарні після святкування Дня Військово-Морських Сил Росії.

Про це випадок повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, інцидент стався у тимчасово окупованому Маріуполі. Він каже, що група “Ї” міського спротиву підмішала отруту у страви росіян. 17 офіцерів потрапили у госпіталь, двоє з них не вижили.

Попередньо, їх отруїли ціанідом та пестицидами.

“Під час святкування “Дня ВМФ” на одному з військових об’єктів було масово отруєно офіцерський склад. У важкому стані до шпиталю поступило 17 російських військових, з них вчора вже померло двоє офіцерів. Доля інших 15 до кінця не вирішена”, – повідомив Андрющенко.

Довідково: Група “Ї” – це об’єднання українських партизанів, які чинять опір російській окупації Маріуполя. Група була заснована в березні 2022 року після того, як російські війська захопили місто.

Партизани групи “Ї” займаються різними видами діяльності, зокрема:

  • Виконанням диверсій на російських об’єктах
  • Збиранням розвідувальної інформації
  • Пропагандою серед російських солдатів
  • Допомогою мирним жителям

Група “Ї” є однією з багатьох груп українських партизанів, які чинять опір російській окупації. Партизани відіграють важливу роль у війні, і вони завдають значної шкоди російським військам.

Ось кілька відомих випадків діяльності групи “Ї”:

  • У травні 2022 року партизани групи “Ї” підірвали склад з російськими боєприпасами. Вибух спричинив потужну пожежу, внаслідок якої загинуло кілька десятків російських солдатів.
  • У червні 2022 року партизани групи “Ї” вбили кількох російських офіцерів. Офіцери були відповідальними за знущання з мирного населення.
  • У липні 2022 року партизани групи “Ї” розповсюдили листівки серед російських солдатів з закликом до дезертирства. Листівки були написані російською мовою, і вони розповідали про жахливі злочини, які вчиняє російська армія в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦