Собака Жужа врятувала бійців ЗСУ на позиціях в Бахмуті, допомагаючи забезпечити їх їжею під час шквального вогню.

Історією про свою “рятівницю” поділилися бійці 77-ої окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України. Хлопці кажуть, що вони залишалися на позиціях протягом дев’яти днів з мінімальним запасом забезпечення, оскільки планували провести там всього три дні.

Військовослужбовець з Ковеля Роман “Ластівка” Кліщук розповів, що собака Жужа була вже на позиціях, коли бійці прибули. Судячи з усього, вона мешкала у тій же місцевості, де трималася позиція бригади у Бахмуті. Коли запаси їжі закінчились, бійці не могли вийти з-під обстрілу, аби поповнити запаси.

Тоді собака Жужа почала допомагати. Вона розкопувала і приносила бійцям консерви та сухпайки. Роман пожартував, що собака, можливо, зрозуміла, що якщо вона сама не може розкрити сухпайки, то настав час приносити продукти людям.

Однак що стосується ковбаси, то Жужа не ділилася своєю знахідкою, а сама її з’їдала.

Військові кажуть, що відкривали сухпайки й віддавали Жужі її “частку”.

Один з бійців бригади Роман назвав собаку Жужею і планує забрати її з собою на Волинь, до Ковеля.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦