У багатьох кулінарних рецептах прописано необхідність додати у тісто гашену оцтом соду. Однак інколи це призводить до того, що випічка не підіймається і виходить не такою пишною, якою могла б бути. Чому так відбувається – читайте далі.

Кулінарні експерти кажуть, що сода розпушує тісто за допомогою хімічної реакції з оцтом. І коли сода з’єднується з оцтом, відбувається реакція, в результаті якої утворюється вуглекислий газ, саме його бульбашки розпушують тісто.

Багато хто гасить соду оцтом у ложці або склянці перед тим, як додати її в тісто. Це неправильно. У цьому випадку реакція відбувається занадто швидко і все вуглекислий газ втрачається.

Правильно гасити соду оцтом безпосередньо в тісті. Для цього потрібно соду додати до сухих інгредієнтів, а оцет – до рідких. Лише потім всі інгредієнти перемішують.

Однак, якщо в рецепті є такі продукти як сметана, кефір або лимонний сік, то соду можна не гасити оцтом.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати пишну і смачну випічку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦