В Україні від часу повномасштабного російського вторгнення понад 50 тисяч громадян отримали інвалідність через ампутацію кінцівок.

За інформацією американського видання The Wall Street Journal, протягом понад 1,5 року повномасштабної війни в Україні, понад 50 тисяч громадян стали інвалідами, втративши руки або ноги.

Видання посилається на оцінку, яку надала німецька компанія Ottobock, що є одним зі світових лідерів у виробництві протезів, та її медичні партнери.

Зазначається, що фактична кількість інвалідів може бути ще вищою, оскільки процес протезування вимагає часу, а ампутацію здійснюють не завжди одразу після поранення.

Додатковим фактором є дорожнеча протезів, чия вартість може досягати 50 тисяч євро. Виплати від держави у розмірі 20 тисяч євро не вистачить, тому постраждалі звертаються за допомогою до благодійних організацій.

У київській Houp Foundation підрахували, що під час війни близько 200 тисяч українців отримали серйозні травми, з яких приблизно 20 тисяч потребували ампутації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦