Якщо у квартирі живуть домашні тварини, може з’явитися специфічний запах. Тому важливо не тільки привчати котів до лотка, але й регулярно його очищати.

Експерти видання Sante Plus поділились лайфхаками, які варто застосовувати, аби зберегти свіжіть вдома та не хвилюватися через можливий сморід.

1. Правильні засоби для чищення. Поглинути неприємний запах допоможе харчова сода, яку треба сипати на підстилку. Але робіть це у сухий лоток, перед тим, як наповнювач класти у лоток.

Також поверхню лотка можна протирати білим оцтом, який знищить неприємний запах.

2. Регулярність. Котячий лоток, аби не було смороду, треба прибирати кожного дня, або підстилку треба змінювати два рази на тиждень.

3. Правильна форма та місце, де стоятиме лоток. Лоток має бути у два рази більшим за дорослу кішку. У критих лотках треба встановлювати вугільний фільтр, аби не було стійкого запаху. Ставте лоток у добре провітрюваних місцях та подалі від місць, де стоїть їжа.

4. Враховуйте характеристики наповнювача. На щастя, нині у магазинах є наповнювачі з добавками, що “вбиватимуть” запах та приваблюватимуть котів. Також вони вбиратимуть виділення котів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦