Кабачки – універсальний овоч, який виходить смачним як смаженому, так і вареному вигляді. З нього виходять чудові закуски та навіть основні страви.

Кабачкова намазка на бутерброди

Намазка з кабачків готується швидко та проста, але її смак – просто неймовірний. Для приготування вам знадобиться кілька помідорів, цибуля, пару зубчиків часнику, зелень, спеції, морква, плавлений сир та, звісно, кабачки. Усі інгредієнти треба підсмажити, а потім протушкувати. Після цього перебийте блендером, або потовчіть, і їжте разом з грінками.

Овочеві кекси з кабачками

Ця страва сподобається як дорослим, так і діями. При цьому треба не так багато інгредієнтів, зокрема один кабачок, два яйця, трохи твердого сиру і стільки ж молока, борошно, розпушувач для тіста, зелень та спеції.

Для початку зелень пошинкуйте, 50 г сиру натріть на дрібній терці, а два яйця збийте міксером в окремі тарі. Кабачок теж треба натерти на терці, посолити, аби овоч “стік”. Зайвий сік треба буде вилити і покласти в миску, до яких додати 3 ст. ложки манки та 50 мл молока, підготовлену зелень, сир, яйця та 2 столові ложки олії. До цієї маси треба додати 70 г борошна та розпушувач. Після перемішування тісто готове, щоб заливати у форми для кексів. Випікайте при 180% градусах до 20 хвилин.

Кабачки в сирному клярі, які схожі на м’ясо

Виявляється, що кабачки можна приготувати так, що вони будуть схожі на м’ясо.

Візьміть 2 кабачки та поріжте їх на повздовжні середні шматки. Додайте спеції та сіль і залиште “відпочивати” на пів години. 100 г натертого твердого сиру змішайте з паприкою і 4 яйцями.

50 г борошна та 100 г панірувальних сухарів треба змішати. У цій суміші потрібно обсмажувати кабачки, але попередньо вмочуйте у яєчно-сирну суміш.

Солодкі кабачкові цукати

Приготувати кабачкові цукати дуже просто. На 1 кг кабачків потрібно 200 г цукру та сік одного лимона. З овоча треба зняти шкіру та позбутися серцевини, нарізати кубиками. Ці шматочки засипте цукром і залиште на 30 хвилин, додайте туди сік лимона і поставте варити на маленькому вогні. Довести треба до кипіння, а потім вимкнути та чекати, поки не охолоне.

Далі кабачки треба просушити протягом двох годин у сушарці. Якщо використовуєте духовку, то ставте на 60% на 6 годин. Уже готові цукати треба посипати пудрою та зберігати у скляній банці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦