Російський військовий, який дезертував, розповів про свою участь у запуску ракет по Україні з Білорусі у перший день повномасштабного вторгнення.

О 5-й ранку 24 лютого 2022 року по українських містах та селах випустили “Іскандери”, пише “Новая газета Европа”.

Дезертир зізнався, що у його бригаді було 15 пускових установок для ракет. З них було випущено 80-90 ракет в сторону України, поки військовий перебував у Білорусі.

Після запуску першої ракети всі розуміли, що почалася війна. Більшість російських солдат охоче та з ентузіазмом підтримали російську агресію проти України. Вони обговорювали тільки успіхи та вважали, що за перший тиждень війни знищили всю українську ППО та важливі військові об’єкти.

Загалом російські військові не вірили, що українські міста справді так зруйновано. На їхню думку, це все витівки “київського режиму”. Коли дезертир побачив наслідки обстрілів, то жахнувся, бо став співучасників такого злочину. Тому після відпустки він втік за кордон, а не на фронт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦