Неподалік Чорткова, що на Тернопільщині, місцевий житель знайшов справжній скарб – 17 бронзових браслетів періоду пізньої бронзи (центральноєвропейське виробництво) та сокиру із міді, яку використовували у військових цілях.

Цим знахідкам орієнтовно чотири тисячі років, повідомила Чортківська міська рада.

Зазначається, що скарб знайшов уродженець Маріуполя, який переїхав на Чортківщину ще у 2015 році. Геннадій (прізвище не називається), знайшовши таку річ, зрозумів, що вона має матеріальну та історичну цінність тож вирішив віддати їх на зберігання державі.

Спершу чоловік вийшов на контакт із чортків’янкою Наталею Горячою, яка була головним комунікатором з істориками, археологами, а та зрештою зв’язалась із Національним музеєм історії України.

Представники та археологи Національного музею історії України дослідили знахідку й зазначили, що подібні браслети та сокиру вже знаходили на теренах нашої країни раніше, але таку кількість цінностей в одному місці бачать вперше.

Представники Національного музею історії України зазначили, що дана знахідка стане цінним поповненням їхньої колекції. Ці артефакти планують представити на виставці у Києві, що має пройти у середині серпня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦