Скандальний народний депутат Олександр Пономарьов, представник забороненої в Україні партії ОПЗЖ, потрапив під приціл українських ЗМІ та правоохоронних органів після викриття його активної співпраці з агентами Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ).

За даними дослідників, народний депутат намагався запропонувати співпрацю окупантам у часи повномасштабної війни Росії проти України.

Інформацію про листування та зустрічі Пономарьова з агентами ФСБ оприлюднило видання “Схеми”. За опублікованою інформацією, народний депутат контактував з російськими агентами, використовуючи позивні “Богун” та “Лис”. Зустрічі проходили як у Криму, що зараз окуповано Росією, так і в місті Бердянськ на території Запорізької області.

Підозрюваний у державній зраді Пономарьов намагався налагодити діяльність своїх підприємств на окупованих територіях. У листуванні, яку опублікували ЗМІ, агент ФСБ називав нардепа “батя” та детально ділився особистими проблемами, включаючи хворобу тещі.

Раніше Пономарьов спробував змінити хід подій, стверджуючи, що агенти ФСБ самі звернулися до нього з пропозицією співпраці, на що він як” вірний громадянин України” відмовився. Однак опубліковане переписування суперечить його твердженням.

Справа Пономарьова розглядається в контексті його дій у часи війни Росії проти України, коли депутат перебував на окупованій території Запорізької області та добровільно співпрацював з агресором. За результатами розслідування, Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення про надання народного депутата у вартість без права на заставу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦