Британка Кеті Тейлор після схуднення була змушена видалити із зони живота 2 кг зайвої шкіри. Проте вона забрала її собі та зробила дещо цікаве.

Історію про незвичайний метод “самозбереження” розповіли у NYpost.

Жінка вирішила худнути після того, як 2004 року у неї виявили діабет 2 типу. На той час вона вже була матір’ю двох дітей. Тейлор звернулася до кето-дієти, зайнялася важкою атлетикою та змогла позбутися 38 кг.

Аби прибрати в’ялу шкіру навколо живота, яка залишилася від попереднього життя, вона вирішила звернутися до хірургів. Проте Кеті попросила лікарів не викидати залишки дерми до сміття, а дещо зробити з неї.

Британка – художниця, тому і свою частину використала для мистецтва. Вона навіть надіслала хірургу лист із поясненням необхідності збереження зайвої шкіри.

Для початку Тейлор помістила 2 кг своєї шкіри у сольовий розчин на дев’ять місяців. Далі дерму відправили у морозильник до заморожених ягід. Але у жінки виникли проблеми з дубленням людської шкіри, тому вона зверталася до різних експертів. Їй у цьому допомогла докторка філософії в експериментальні археології Тереза Еммеріх Кампер.

Тейлор та Кампер спочатку зіскребли жир та зняли мембрану. Потім шкіру вимочували в розчині рослинного дублення, помішуючи і перевіряючи його кожного дня. Перед тим, як сушити шкіру в сушильній машині, на неї нанесли олію та лосьйон.

Нині її шкіра з живота схожа на “органічний пояс” або “поясну сумку”. Проте сама Тейлор ще не знає остаточно, що з цим робити. Вона не хоче різати шкіру, де навіть залишився шрам від кесаревого розтину.

Скоріш за все, Кеті залишить шкіру такою, як вона є, оскільки це символізує її шлях зі схудненням. Також це нагадування про її життя та неймовірні можливості людського тіла.

Із зайвого жиру з живота вона виготовила чорнило для татуювань.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦