В Мережі часто поширюють інформацію про шкоду кави для серця та судин, а найсмачніший напій – в Італії. Проте не всі твердження є правдивими.

Міф 1. Найсмачніша та найправильніша кава тільки в Італії. Саме еспресо з’явилося в Італії, а вперше його зробили у 1938 році, після винайдення спеціальної машини Ачилем Гаджія. Цей напій не сприйняли добре, оскільки італійці люблять багато чорної кави без пінки. Проте завдяки Італії з’явилася сучасна культура споживання кави.

Проте не треба переконувати себе у тому, що найсмачніша кава саме в Італії. В сучасному світі чи не у кожній країні експериментують та отримують все нові смаки.

Міф 2. Кава має негативний вплив на роботу серця та нирок, вимиває кальцій з організму. Адже у певних випадках кофеїн корисний та знижує ризик розвитку різних видів раку, хвороби Паркінсона, діабету 2 типу, певних захворювань серцево-судинної системи.

Згідно з дослідженнями вчених, якщо випивати до 4 горняток кави на день, то ви житимете довше за тих, хто взагалі не п’є цей напій або споживає більше норми. Тривалість життя людини може зрости на 8-17%.

Міф 3. У каві з молоком менше кофеїну. Насправді кофеїн нікуди не дінеться, якщо напій розбавити молоком. Це змінить тільки смак кави.

Міф 4. Зуби не будуть жовтіти, якщо пити каву через трубочку. Не виключено, що це справді вбереже колір ваших зубів, але поєднання гарячого напою та пластику – не дуже вдало. У будь-якому разі зуби будуть контактувати з кавою і з часом пожовтіють.

Міф 5. Кава допоможе протверезіти. Виявляється, але цей напій не допоможе швидше протверезіти. Вчені попереджають, що поєднання кофеїну та алкоголю – небезпечне, оскільки це може вплинути на розсудливість людини. Насправді кава просто гальмуватиме відчуття сп’яніння.

Міф 6. Кофеїн здатний зневоднити організм. Кава і справді має сечогінний ефект, але незначний. Цей напій не спровокує велику втрату рідини.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦