У ніч проти 17 липня в окупованому Криму вдруге було атаковано Керченський міст, що з’єднує півострів з материковою Росією. Експерти вважають, що для відновлення однієї зі смуг росіянам знадобиться до двох років, оскільки було ушкоджено опору споруди.

Тим часом російська політична аналітикиня Ольга Курносова вважає, що російські еліти будуть раді підриву Кримського мосту. У коментарі ТСН вона пояснила, що це відбудеться тому, що міст будували та відновлювали компанії, пов’язані з олігархом Аркадієм Ротенбергом, і що вони, швидше за все, використають подію як можливість для відмивання грошей.

Курносова також сказала, що Кремль хоче використовувати росіян як живий щит, пропонуючи їм переїхати з Криму на окуповані території. Вона сказала, що це частина плану Кремля – поповнити свої ряди солдатами та знизити кількість жертв серед російських громадян.

Кримський міст – це автомобільний і залізничний міст через Керченську протоку, який з’єднує Краснодарський край Росії з півостровом Крим. Міст був відкритий у травні 2018 року і є одним із найдорожчих інфраструктурних проєктів у Росії.

Кримський міст є стратегічно важливим для Росії, оскільки він забезпечує сухопутне сполучення між материком і Кримом. Через нього Росія постачає озброєння та воєнну техніку до Криму.

Нагадаємо, у ніч проти 17 липня на Кримському мосту стався вибух, що ушкодив дорожнє покриття на споруді та одну з опор мосту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦