У Південній Кореї зростає кількість молодих людей, які повністю відокремлюються від суспільства і не залишають своїх помешкань протягом років. У рамках спроби стимулювати їх виходити з дому, влада запропонувала виплачувати щомісячну допомогу в розмірі до 650 000 вон (490 доларів США) самотнім молодим людям з низькими доходами.

За даними BBC, ці самітники відомі як “хікікоморі”. Проблема хікікоморі стала серйозною в Південній Кореї, оскільки низький рівень народжуваності у країні спричиняє зниження продуктивності. Тому влада вирішила надати молодим відлюдникам щомісячну стипендію, щоб змусити їх повернутися до активного життя в суспільстві.

Молоді люди у віці від 9 до 24 років з сімей із низьким рівнем доходу можуть отримати до 650 000 вон як щомісячну допомогу на проживання. Вони також можуть скористатися субсидіями на послуги в галузі охорони здоров’я, освіти, культури, отримати безплатні юридичні консультації та навіть коригувати зовнішність.

Міністерство гендерної рівності та сім’ї Південної Кореї повідомило, що ці стимули спрямовані на те, щоб “молоді відлюдники повернулися до повсякденного життя та знову інтегрувалися в суспільство”.

Згідно з даними Корейського інституту охорони здоров’я та соціальних питань, близько 340 000 людей у віці від 19 до 39 років (3% цієї вікової групи) вважаються самотніми або ізольованими в Південній Кореї. Дослідження також показують зростання кількості одинаків у країні. Домогосподарства з одним членом родини складають приблизно третину всіх родин у 2022 році, а також збільшилася кількість людей, які померли без близьких у Південній Кореї.

Однак, лише фінансовий стимул може бути недостатнім для розв’язання проблеми відлюдництва молодих людей. За словами Кім Су Джин, старшої менеджерки компанії Seed:s, спеціалізованої на програмах для хікікоморі, молоді люди в Південній Кореї почувають себе “пригніченими”, оскільки суспільство накладає на них певні очікування.

“Коли вони не можуть задовольнити ці очікування, вони вважають себе неуспішними, відчувають, що вже занадто пізно зробити щось”, – пояснює вона.

Грошова допомога може бути “першим кроком” у розв’язанні проблеми, але подальше вдосконалення включає безплатні високоякісні програми для підтримки самотньої молоді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦