Українського бійця Збройних Сил України, Віталія Шумея, який наразі перебуває у стані прикутості до ліжка через отримані поранення голови, успішно прооперували в Іспанії.

Про це повідомила волонтерка Ірина Тимофеєва з Чернігова, яка активно допомагає у забезпеченні медичного лікування для українських військових, передає “Суспільне”.

Операція, яка тривала близько чотирьох годин, завершилася успішно, згідно з повідомленням. Попередньо, Віталія готували до цієї операції під час його перебування в Іспанії. Однією з умов було набрати вагу для покращення стану здоров’я.

Це вже друга операція, яку провели іспанські медики для Віталія. Раніше командир ЗРК отримав важкі травми, які позбавили його можливості пересуватися, самостійно їсти та говорити. Інцидент стався під час бойових дій під Авдіївкою влітку 2022 року.

Зараз лікарі спостерігають прогрес у відновленні функцій мозку Віталія. Він вже зміг вимовити кілька фраз. Батько бійця, який перебуває разом з ним в іспанській лікарні, повідомив, що його син заговорив. Відповідаючи на запитання батька, чи буде він пити воду, або сік, Віталій сказав: “Сік”.

Волонтерка Ірина Тимофеєва повідомила, що відновлення Віталія фінансується завдяки щедрим внескам небайдужих українців. Зібрані кошти будуть вистачати до кінця серпня на подальше лікування та реабілітацію.

Експерти вже провели всі необхідні операції на головному мозку бійця, і подальших втручань не передбачається. За даними діагностики відновлення функцій мозку, прогрес Віталія вразив навіть лікарів, оскільки такий швидкий прогрес був неочікуваним. Наразі, крім відновлення вербальної реакції, Віталій здатен підіймати голову та виконувати певні рухи.

Попередньо Віталій вже проходив лікування в лікарнях Києва, Дніпра та Чернігова, перш ніж був доставлений до Іспанії (Барселони) для подальшого оперативного втручання та реабілітації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦