Науковці назвали неочевидні симптоми раку, які будуть проявляти вночі та вказуватимуть на можливу онкологію.

1. Нічне потовиділення. Американські вчені провели дослідження та встановили, що надмірна пітливість (гіпергідроз) може сигналізувати про розвиток низки ракових захворювань (лейкемію, лімфому, рак печінки і кісток, мезотеліому).

Пітливість з’являється через зміну гормонального фону під час утворення ракових клітин. Нормальним вважається потовиділення у спеку, під час занять спортом, під час інфекцій в організмі, а також після прийняття різних ліків.

2. Нічний кашель. Одним із симптомів колоректального раку, який здебільшого визначають на пізній стадії, є нічний кашель. Адже симптоми можуть довгий час не проявлятися і рак виявиться тільки під час обстеження. Це пов’язано з тим, що рак кишківника часто дає метастази у легені. Також у хворого можуть проявлятися інші симптоми: задишка, кашель із кров’ю, тривалі інфекції дихальних шляхів.

3. Порушення, затримка дихання під час сну. Вночі людина може переставати дихати приблизно на 40 секунд. Це називається несподіваною зупинкою дихання. Але це може свідчити про появу ракової пухлини у людини.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦