Антикорупційний центр NGL.media разом із YouControl створили базу дану з усією нерухомістю та землею Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

Як видно, вся Україна у червоних цятках. Тільки у кількох українських регіонах УПЦ МП має малий вплив та мало нерухомості.

Журналісти взяли інформацію з держреєстрів за травень 2023 року, але вони не врахували майна фізичних осіб, яких пов’язують з діяльністю УПЦ МП. Також вказано майно й на території окупованого Криму, але тільки те, яке досі числиться в українських реєстрах.

Розслідувачі виявили, що найбільше споруд та територій УПЦ МП у Закарпатській області (313 будівель та 335 ділянок); у Донецькій області (369 будівель та 235 ділянок); у Київській (152 будівлі та 398 ділянок).

Також багато власності мають представники Московського патріархату в Одеській, Рівненській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Харківській областях.

Крім цього, найменше володінь УПЦ МП тільки в Івано-Франківській та Львівській областях.

Українці ж переконані, що насправді УПЦ МП володіє значно більшою кількістю будівель, ділянок та майна, аніж виявили журналіста.

З картою нерухомості УПЦ МП можна ознайомитися за посиланням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦