У Тернопільській області жінка віддала шахраю, який представився “заможним іноземцем” з Європи, 2 тисячі доларів.

“Європеєць” шахрайським способом виманив гроші в українки, пообіцявши дорогоцінний подарунок. Саме за нього довелося нібито сплатити “митні збори”, розповіли у поліції регіону.

Жінка познайомилася з аферистом у соціальних мережах. Він розповів їй вигадану історію про те, що проживає в Європі та самостійно виховує дітей. Чоловік-“іноземець” навіть поховав дружину вже.

Шахрай пояснив, що він багатий та хоче дещо подарувати “новій подрузі”, а саме відправити пакунок з грошима для неї на відпочинок. Жінка прийняла пропозицію та очікувала на кошти, але згодом отримала дзвінок зі служби доставки, де з неї вимагали 2 тис. доларів “митних зборів”.

Жінка подумала, що “коханий” дійсно прислав їй велику суму, то віддала всі заощаджені кошти та взяла кредит, аби сплатити той збір. Звісно, вона не дочекалася на посилку та звернулася до поліції.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ про шахрайство. У поліції застерегли, що така афера не нова, а шахраї провертають “темні справи” в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦