Після звільнення від російських окупантів в українському Криму планують розвивати вирощування медичного канабісу. Про це повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

За її словами, спільно з Київською школою економіки, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Центром оборонних стратегій, була розроблена стратегія розвитку Криму після його повернення під контроль України.

Одним з важливих аспектів стратегії стало вирощування медичного канабісу в окремих районах Криму. Планується легалізація цієї рослини в Україні та підтримка виробництва медичних засобів на основі канабісу та експорту їх до країн, де ця речовина є легальною.

Важливо відзначити, що Верховна Рада України вже підтримала законопроєкт про медичний канабіс у першому читанні. Це свідчить про поступове визнання його потенціалу в медицині та можливостей для розвитку вітчизняного ринку.

Розвиток вирощування медичного канабісу в Криму може стати однією зі стратегічних галузей, яка сприятиме покращенню медичної сфери, створенню нових робочих місць та залученню інвестицій до регіону.

Очікується, що надалі будуть вжиті всі необхідні заходи для легалізації та регулювання вирощування медичного канабісу в Україні, з метою забезпечення якості та безпеки медичних засобів на його основі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦