Росія може продовжити атакувати критичну інфраструктуру протягом наступного опалювального сезону. У Міненергетики розраховують на допомогу від країн Заходу.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, Україна досі потребує енергетичного обладнання, особливо у високовольтному обладнанні та системах для забезпечення децентралізації генерації, та можливості імпортувати електроенергію з країн Європи.

Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+ наголосив на необхідності забезпечення дозволу ENTSO-E на максимальну пропускну спроможність для транспортування електрики до 2 ГВт.

Також в Україні продовжують нарощувати запаси природного газу та пропонує Європі використати потужності ПСГ, які були сертифіковані за європейськими правилами. Така співпраця буде вигідною для обох сторін з економічного та безпекового погляду.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦