Ватажок російської приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгеній Пригожин, можливо, лікувався від раку абдомінальної області, повідомляє російське видання “Проект”.

За інформацією джерел видання, Пригожин лікувався від раку довгий час і проходив серйозну терапію. За їхніми словами, зараз “процес утворення пухлини начебто зупинено”.

Хвороба змусила Пригожина вести здоровий спосіб життя і дотримуватися суворої дієти.

Один із багаторічних співробітників Пригожина розповів журналістам, що останнім часом лише одного разу бачив, як той дозволив собі випити склянку лимонаду.

“Це людина (Пригожин — Ред.) з вирізаним шлунком та кишками”, — сказав один із його знайомих.

Як доказ цієї інформації вказує виявлений у його заміському будинку ретельно обладнаний медичний кабінет. Його фото потрапили до Мережі після обшуку будинку. На одній з фото була кімната з реанімаційним ліжком, апаратом для штучної вентиляції легень та кисневим концентратором.

Крім цього, відомо, що Пригожин лікувався в елітній клініці “Согаз” (у неї є спільні проєкти зі старшою донькою диктатора Путіна Марією Воронцовою). Ватажок “Вагнера” був одним із її перших клієнтів зі статусом “супер VIP”.

Хоча у списку VIP-клієнтів клініки рахувався не сам Пригожин, а Дмитро Ісаакович Гейлер. Паспорт на ім’я цієї людини, але з фотографією ватажка “вагнерівців” виявили під час обшуків у будинку Пригожина.

Знайомі Пригожина на анонімних умовах у розмові з журналістами не виключають, що проблеми зі здоров’ям могли вплинути на його рішення розпочати заколот.

Звернення до Пригожина та клініки “Согаз” залишилося без відповіді.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦