Багато культур ще можна посадити у середині липня або навіть в серпні на своєму городі. Зробіть це найближчим часом, щоб мати щедрий та гарний врожай.

Насамперед ви можете посіяти салат, латук, крес-салат, руколу, які добре будуть рости влітку та восени. Загалом зелень можна висівати кожні два тижні, тоді у вас буде постійно свіжа зелень. Але обирайте літні та осінні сорти, то посів легко переживе спеку.

Кріп. Кожні 10-15 днів влітку та аж до осені можна висівати кріп, але найкраще він ростиме на добре розпушених ґрунтах з доступом світла. Перші паростки з’являться вже через 13-18 днів, але тепло та добрий полив прискорить цей процес. Перед тим, як сіяти кріп, треба замочити насіння на 2-3 доби.

Шпинат. Від липня до середині серпня шпинат сіють для отримання молодого листя, до цього часу – для зрілого. Посів проводять через 20-30 днів, а сорти варто обирати ті, які є стійкими до стеблування.

Буряк. На думку професійних аграріїв, висаджувати буряк треби три рази за сезон: весна – для споживання влітку; червень – для зимового зберігання коренеплодів; липень – для отримання молодих буряків восени. Саджайте буряки на вузьких грядках для швидшого дозрівання.

Квасоля. Посійте кущову квасолю у середині липня, але обирайте ранньостиглі сорти.

Капуста. Якщо садите капусту у липні, то правильно підберіть сорт та дотримуйтеся порад з догляду. Найкращими є ранні сорти, які дозрівають після висаджування за 45-55 діб. Зокрема можете спробувати пекінську та китайську капусти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦