Нардепка Людмила Марченко та її помічниця отримали підозру у зловживанні владою через торгівлю дозволами на перетин кордону.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру чинній народній депутатці Людмилі Марченко та її помічниці. Згідно з інформацією, їх звинуватили у торгівлі дозволами на перетин кордону.

Слідство встановило, що Людмила Марченко, яка є народною депутаткою від партії “Слуга народу”, разом зі своєю помічницею обіцяли неправомірну вигоду в обмін на забезпечення ухвалення рішення про дозвіл на виїзд за межі України уповноваженими особами обласної військової адміністрації.

Додатково, вони мали змінити відповідні відомості в Інформаційній системі “Шлях”.

Згодом, представники обласної військової адміністрації надали одному з чоловіків дозвіл на виїзд з України під час воєнного стану. Цим чоловіком був водій, який заплатив за послуги понад 5 тисяч доларів.

Коли депутатку викрили, до її маєтку з обшуками завітали слідчі. Марченко вибігла з будинку у халаті та викинула гроші через паркан.

Цей момент було зафіксовано камерою спостереження.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦