Українське законодавство передбачає мобілізацію осіб, які не проходили строкову службу в армії.

Згідно з повідомленням юристки Тетяни Козян, усі чоловіки віком від 18 до 60 років підлягають мобілізації, за винятком випадків, передбачених законодавством. Особи, які не мали досвіду військової служби, не належать до цих винятків.

Такі особи вважаються “громадським резервом” – людьми, яких можна залучити для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань, оскільки вони не мають обмежень за віком та станом здоров’я, які є у військових зобов’язаннях.

Такі громадяни мають пройти обов’язкову підготовку в навчальних центрах, після чого будуть направлені до військових частин. Це обумовлено тим, що воєнний стан в Україні встановлює обмеження щодо термінів підготовки, передбачених для сержантського та рядового складу. Тривалість підготовки може варіюватися від 7 до 20 днів, залежно від конкретної спеціальності.

Також законодавство передбачає, що підготовка має проводитися без зниження якості навчання. Тому без попереднього навчання та досвіду служби мобілізовану особу категорично заборонено направляти на фронт.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦